Is een zorgverzekering verplicht voor een kind?

14 dagen bedenktijd
Hulp bij overstappen
Onafhankelijk van verzekeraars

Het is niet nodig om een aparte zorgverzekering af te sluiten voor uw kind onder de 18 jaar. Een kind is namelijk meeverzekerd op de polis van een van de ouders. U dient uw kind hier wel voor aan te melden binnen vier maanden na de geboorte. Wij van BM sigortam vertellen u graag waar u bij uw  zorgverzekering op moet letten als u kinderen heeft.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?


Hoe zorgt u ervoor dat uw zorgverzekering ook dekking biedt voor uw kind?

Om als ouder uw kind mee te verzekeren met uw eigen zorgverzekering, kunt u uw verzekeraar bellen of online via uw eigen profiel uw kind bijschrijven. Het is verstandig om uw kind mee te verzekeren met de ouder die het breedst verzekerd is. Zo is uw kind voor zo veel mogelijk gevallen verzekerd zonder dat u voor die zorgverzekering extra premie betaalt. Weet wel dat uw kind vanaf 18 jaar een eigen zorgverzekering nodig heeft. Wilt u misschien overstappen omdat u een kind heeft of krijgt? Dan helpen wij u ook graag bij het kiezen van een zorgverzekering.

Verzeker uw kind mee met uw polis

U hoeft geen eigen zorgverzekering voor uw jonge kind af te sluiten, maar u dient hem of haar wel mee te verzekeren met een van de ouders. Misschien denkt u eraan om over te stappen naar een andere verzekeraar vanwege uw kind? Wij zetten de opties voor verzekeringen graag voor u uiteen. Vraag ons om hulp door te bellen naar 013 - 467 52 67.