Wanneer een zorgverzekering afsluiten voor iemand van 18 jaar?

14 dagen bedenktijd
Hulp bij overstappen
Onafhankelijk van verzekeraars

Wanneer moet u een zorgverzekering afsluiten als uw kind of u zelf 18 jaar oud wordt? Vanaf de eerste maand na de 18e verjaardag gaat de 18-jarige een premie betalen voor zorgverzekering. Dan kan die ergens anders of bij dezelfde verzekeraar als de ouders een eigen zorgverzekering afsluiten. Heeft u behoefte aan advies? BM sigortam helpt u graag.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?


Wanneer een zorgverzekering afsluiten voor iemand die 18 jaar oud wordt?

Een 18-jarige moet een aparte zorgverzekering voor zichzelf afsluiten als de maand waarin die achttien wordt om is. Daarna is het namelijk verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben, omdat die dan niet langer onder die van de ouders valt. Wilt u een zorgverzekering voor uw kind van achttien jaar afsluiten? Of wilt u als 18-jarige zelf de keuze voor een zorgverzekering maken? Als onafhankelijke verzekeringsadviseur ondersteunen wij u graag wanneer u zelf of voor iemand anders die 18 jaar wordt een zorgverzekering wilt afsluiten. Zo krijgt u een goed overzicht van de mogelijkheden en maakt u de beste keuze voor uw situatie. Het is immers zonde om vanaf het begin te veel te betalen voor een zorgverzekering.

Vraag ons om verzekeringsadvies

Wanneer iemand 18 jaar wordt, moet die hun eigen zorgverzekering afsluiten. Wij bespreken graag diverse mogelijkheden voor zorgverzekeringen met u. Zo bent u zelf of is uw 18-jarige kind goed geïnformeerd voor het afsluiten van een zorgverzekering. Bel naar 013 - 467 52 67 om gebruik te maken van onze dienstverlening.